Librăria Book Corner

Alexandru Matei la Book Corner

In lansare de carte on May 17, 2011 at 9:00 am

Miercuri, 18 mai, ora 16.30, Librăria Book Corner în parteneriat cu editura Ibu Publishing vă invită la o întâlnire cu criticul şi eseistul Alexandru Matei şi ultimul său volum, Mormântul comunismului românesc. „Romantismul revoluţionar” înainte şi după 1989. Alături de autor se vor afla Alex Goldiş, Ciprian Mihali şi Adriana Stan.

De la ora 18.00 autorul va participa la o dezbatere la clubul de lectură Nepotu’ lui Thoreau, organizat în Cafeneaua Insomnia.

„Alexandru Matei propune dezbaterii o ipoteză de lucru – şi, cred, aceasta reprezintă deja un mod meritoriu de a lua distanţă faţă de comunism. A sugera spaţiului intelectual românesc ideea că autentica eliberare de comunism nu este anticomunismul (cu atât mai straniu cu cât acesta din urmă este, din toate punctele de vedere, unul postcomunist), ci discutarea relaxată, echilibrată şi dezinhibată a comunismului – iată ceva ce încă, la noi, aduce a act temerar.“

Adrian Cioroianu

Alexandru Matei este Doctor în litere şi lector universitar, predă istoria literaturii franceze la Universitatea „Spiru Haret“, din Bucureşti. A primit Premiul Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată pentru volumul Ultimele zile din viaţa literaturii (2008). În toamna acestui an, Editura L’Harmattan din Paris îi va lansa un volum de teorie şi critică literară. A publicat eseuri, cronici şi recenzii în cele mai importante reviste culturale din ţara noastră, precum şi în reviste ştiinţifice şi volume colective din România, Franţa, Serbia şi Estonia. În 2007, a fost ales cel mai bun tânăr eseist român, în urma unei anchete iniţiate de Revista 22.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: