Librăria Book Corner

Despre scris cu Ştefan Manasia. Dezbaterile Book Corner

In dezbaterile book corner on February 20, 2011 at 7:05 pm

Există evident mai mult de 5 motive pentru care am citit şi recomandăm cartea lui marie darrieussecq, dar ne grăbim să le spunem pe acestea: ne învată din experienţa de scriitor, nu din cea de critic, cam cum stau lucrurile cu literatura şi care-i faza cu plagiatul, ne spune despre mecanismele de apărare şi argumentare ale plagiaţilor (al căror nume nu-l reţine nimeni) şi despre efectele asupra plagiatorilor (dintre cei mulţi enumeraţi vi-i spunem pe paul celan, ossip mandelstam, sigmund freud, danilo kis), este o lectură savuroasă,  face analiza unor noţiuni precum originalitate, autenticitate, celălalt şi, mai ales, lămureşte (noua ne-a lămurit) ce este, de fapt, un plagiator (şi dacă aşa ceva mai există).

multumim lui ştefan manasia şi prietenilor de la echinox şi cercul de lectură al colegiului coşbuc cu care am  supravegheat literatura şi pe scriitori, precum şi editurii pandora m care ne-a oferit prilejul de a o face.

recunoştinţa noastră acelora care cu cearcăne şi abnegaţie găsesc câteodată plagiatori chiar şi acolo unde nu sunt. îi descoperiţi în cartea lui marie darrieussecq

mihaela

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: